Ежегоден Граждански Форум - Конференция по Демокрация

Местоположение: 
гр. Варна
Кога: 
събота 27/02/2016 - 10:00 to неделя 28/02/2016 - 15:00

Покана за участие

Организатори: арх. Калина Митева /Павлова/, Обществен център за околна среда и устойчиво развитие (ОЦОСУР) и Сдружение „За Земята“ .

Теми на форума:
1. Представяне на актуални граждански инициативи.
2. “Екологична демокрация срещу ограбване на ресурсите” със следните панели:

  • “Заграбване на ресурси, загуба на демокрация, обедняване и миграция в контекста на световните климатични и икономически сценарии”
  • Решения на кризата от света и България – за екологична, социална и икономическа справедливост. Дейност на неправителствени организации от България и света.

3. Местна власт - местни избори 2015 г. Преглед на изборният процес с участието на граждански и партийни кандидати от Варна и страната.

Тази година конференция ще бъде с международно участие.

Местата за участие са ограничени за това всеки желаещ да присъстват на събитието трябва да заяви своето участие, като ни изпрати мотивационно писмо (до 10 изречения) на електронен адрес: pecsd@net-bg.net до 15-ри февруари. Одобрените участници ще получат известие обратно на електронната поща, от която са изпратили своята заявка за участие.

Конференцията предоставя възможност на всеки, които желае да представи своята гражданска кауза, позиция, или дейност в подкрепа на демократичните ценности или опит от участие в местните избори. За целта кандидата трябва да ни изпрати резюме на казуса, които искат да представят (една страница текст формат док) на електронен адрес: pecsd@net-bg.net до 15-ти февруари 00:00 ч. Авторите на одобрените казуси ще получат обратна покана за представяне на предложения казус и ще бъдат вписани в дневния ред на конференцията.

Конференцията “Екологична демокрация срещу ограбване на ресурсите”  се организира с финансовата подкрепа на Европейският Съюз, Foundation Open Society Institute и личното дарителство на арх. Калина Митева /Павлова/

Мястото и дневния ред на конференцията ще бъдат обявени след 17-ти февруари 2016 в Интернет страницата на ОЦОСУР  www.ecovarna.info

За допълнителни въпроси може да се обръщате към организаторите на ел. адрес pecsd@net-bg.net