Граждански действия

Ежегоден Граждански форум - Конференция по Демокрация

Местоположение: 
гр. Варна
Кога: 
събота 25/02/2017 -
9:00 to 20:00

Обществен център за околна среда и устойчиво развитие стартира набирането на участници за тази годишния Граждански форум - Конференция по Демокрация, който ще се проведе на 25 февруари 2017г. (събота). Избирането на Варна за Младежка столица през тази година, дава приоритет на участието на млади активни граждани, младежки НПО и сдружения.Конференцията предоставя възможност на всеки, който желае да представи своята гражданска кауза, позиция, или дейност в подкрепа на демократичните ценности.

Ежегодното почистване на плаж „Ветеран”

Местоположение: 
Плаж „Ветеран”.
Кога: 
неделя 30/10/2016 -
9:30 to 15:00

На 30 октомври, по случай Международния ден на Черно море, над 80 доброволеца от НПО и варненски училища ще се включат в ежегодното почистване на плаж „Ветеран”.

Семинар на тема - Biodiversity offsetting

Местоположение: 
с. Влахи, Община Кресна
Кога: 
петък 08/07/2016 - 9:00 to неделя 10/07/2016 - 19:00

На 9-ти юли в с. Влахи, Община Кресна, Екологично сдружение За Земята, CEE Bankwatch Network и италианската организация ReCommon ще проведат семинар на тема: Biodiversity offsetting - концепция, която става реалност в инфраструктурните проекти в Европа (напр. транспортни коридори в Македония, финансирани от Европейската банка за възстановяване и развитие и промотирани като "офсет"). Концепцията е да се компенсират нанесени вреди от изграждането на инфраструктуртни проекти на едно място (често в Натура 2000) чрез  облагородяване на природата на друго място. Често резултатите от прилагането на този подход са негативни и дори пагубени, както за природата, така и за местните общности.

От Монтескьо, през Венецианската комисия до Итън Хънт.

Г. Антонов - Луковит - относно Изборния кодекс

Всяка държава се изгражда на основата на правила, разписани в Конституция, закони, правилници, наредби и т.н., обединени под общото наименование ,,нормативни актове”. Именно нормативните актове изграждат системата на правото. В тоталитарните държави властимеющите узаконяват, укрепват и разширяват своята власт чрез законите. В демократичните държави, правото е олицетворение на мъдрост, справедливост, социална свобода и хармония.
 

Ежегоден граждански форум – Конференция по демокрация: ПРОГРАМАТА

Ежегоден граждански форум – Конференция по демокрация

Втората "Конференция по демокрация" ще се проведе на 27-28 февруари в хотел "Голдън тюлиб" - гр. Варна. Фокусът на двудневната програма на Конференция ще бъде “Екологична демокрация срещу ограбване на ресурсите”. В петте работни панела са включени: Представяне на местни граждански инициативи; Заграбване на ресурси, загуба на демокрация, обедняване и миграция в контекста на световните климатични и икономически сценарии; Решения на кризата от света и България – за екологична, социална и икономическа справедливост; Граждански инициативи от България. Организатори на събитието са Обществен център за околна среда и устойчиво развитие (ОЦОСУР) и Сдружение „За Земята“. Ежегоден граждански форум – Конференция по демокрация се провежда по инициатива на арх. Калина Митева /Павлова/. Желаещите да участват трябва да изпранят заявка с трите си имена на електронен адрес pecsd@net-bg.net до 12:00 часа на 21 февруари 2016г.

Ежегоден Граждански Форум - Конференция по Демокрация

Местоположение: 
гр. Варна
Кога: 
събота 27/02/2016 - 10:00 to неделя 28/02/2016 - 15:00

Организатори: арх. Калина Митева /Павлова/, Обществен център за околна среда и устойчиво развитие (ОЦОСУР) и Сдружение „За Земята“  ви канят да вземете участие във Ежегоден Граждански Форум - Конференция по Демокрация на 27 и 28 фервуари в град Варна. Тази година конференция ще бъде с международно участие.  Конференцията “Екологична демокрация срещу ограбване на ресурсите”  се организира с финансовата подкрепа на Европейският Съюз, Foundation Open Society Institute и личното дарителство на арх. Калина Митева /Павлова/

Да завършим кръга

Местоположение: 
Дома на Европа - сградата на Представителството на Европейската комисия в България
Кога: 
вторник 15/12/2015 -
13:30 to 17:30

Екологично сдружение За Земята ви кани на дискусионен панел „Да завършим кръга“ по темите на кръговата икономика и ресурсната ефективност на 15 декември от 13:30 ч. в Дома на Европа - сградата на Представителството на Европейската комисия в България на ул. Раковски 124: http://ec.europa.eu/bulgaria/about_representation/contact/index_bg.htm

Премиера на филма „Ангъчка”

Местоположение: 
ДТ „Стоян Бъчваров” – Варна
Кога: 
неделя 29/11/2015 -
18:00 to 20:00

Кинематографският екип на школа „Дедал” представя документалния филм „Ангъчка”, на режисьора Георги Кръстев. Сценария е на варненските художници Дарин Сотиров и Цветан Кръстев.

ОБУЧЕНИЕ: ДА ПОПРАВИМ ДАНЪЧНИТЕ СИСТЕМИ

Кога: 
петък 27/11/2015 - 9:30 to събота 28/11/2015 - 18:00

На 27-ми и 28-ми ноември „За Земята“ ви кани на семинар в София, на който ще ви запознаем с темата за данъчната справедливост. Не, няма да ви учим
къде и как да криете данъци. Ще дискутираме как укриването на данъци през офшорни компании има тежки и вредни последици за обществото. Ще ви
научим да сглобявате пъзела на данъчните трикове, които прилагат големите риби.

Страници