Глобално затопляне

Main Image: 

Шест неправителствени организации с позиция за децентрализация на енергийната система

Обществен център за околна среда и устойчиво развитие /ОЦОСУР/ подкрепи заедно с още пет други граждански организации обща позиция за децентрализация на енергийната система, стимулиране на използването на възобновяеми енергийни източници и активно участие на гражданите. Позицията е част поредица от стъпки координирани от „Грийнпийс“- България като чест от кампания за насърчаване на възобновяемите енергийни източници като алтернатива на замърсяващите изкопаеми горива и активното участие на гражданите в този процес.
Позицията е плод на дълъг процес от разговори и обмен на информация воден от „Грийнпийс“- България и Център за енергийни решения, Българска национална асоциация Активни потребители, Българска соларна асоциация, Екологично сдружение "За Земята" и ОЦОСУР. Еманацията на този процес беше по време на конференцията „Енергийни граждани в Европа – къде сме ние?“,  проведена на 6 юни, в Дома на Европа, в София, където организациите се обединиха и подкрепиха обща позиция.

ЧЕРНОМОРСКИ ДНИ НА ИНТЕЛИГЕНТНАТА ЕНЕРГИЯ

Местоположение: 
гр. Варна, Технически университет – Варна (конферентната зала, ет. 5, Нов учебен корпус /НУК/
Кога: 
сряда 21/06/2017 - 9:00 to четвъртък 22/06/2017 - 13:00

Черноморските дни на интелигентната енергия ще се проведат на 21 и 22 юни 2017 г. в град Варна. Съ-организатори на събитието са Националното сдружение на общините в Република България, Софийска енергийна Агенция, Черноморски изследователски енергиен център, Технически университет – Варна и Институт за нулево енергийни сгради.

РЪКОВОДСТВО за АКТИВНО УЧАСТИЕ НА СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ЖИЛИЩА В ПРОГРАМИТЕ ЗА ОБНОВЯВАНЕ НА МНОГОФАМИЛНИ СГРАДИ

Като собственици на жилища, вие имате право да участвате в процеса на реновиране на собствения си дом. Имате право и нанякакъв контрол при избора на мерки, които ще бъдат приложени върху сградата ви, и върху фирмите, които ще извършват самото проекти-ране и строителство. Настоящата програма за реновиране на многофамилни сгради предполага, че целият проект ще се покрие изцяло от националния бюджет. От собствениците на жилища се очаква единствено да регистрират сдружение и да дадат съгласието си, докато всичко, свързано с планирането и реализирането на проекта, е грижа на общината.

ВЕИ или Газификация. Начин на мислене.

ВЕИ или Газификация

28.07.2015г. между 7.30 и 8.00 часа. Сутрешният блок на БТВ показва две новини в един и същи момент.
Водещата с картина:
Хилари Клинтън обявява плановете си да инсталира повече от половин милиард соларни панели в САЩ. Така кандидат-президентът от Демократическата партия на САЩ планира да увеличи употребата на електроенергия от възобновяеми източници, като обеща в страната да бъдат инсталирани повече от половин милиард соларни панели след избирането ѝ за държавен глава. С това САЩ ще генерират достатъчно възобновяема енергия, "за да захранва всички домакинства в страната" в рамките на 10 години. Предложението е част от обявената от нея стратегия за борба с климатичните промени.

Още по темата за климатичните промени

Предаването на телевизия "Черно море" "Още по темата" на автора Магдалена Петрова, ни напомня отново за настъпващите климатичните промени. С гостите Венета Тодорова - синоптик в НИМХ - клон Варна, Генади Кондарев ЕС "Приятели на земята", Деница Петрова - Грийпийс България и Илиян Илиев - Обществен център за околна среда и устойчиво развитие /ОЦОСУР/ водещата преминава през причините последствията, възможните мерки и личните действия. Разговорите текат на фона на кадри от последни природни катаклизми случили се в България и по Света. Отделете 41 минути за да изгледате видеото. Надяваме се да ви подейства мотивиращо, защото опазването на природата изискава усилията на всички нас.

Часът на Земята

Местоположение: 
Варна
Кога: 
събота 28/03/2015 -
20:30 to 21:30

Международната природозащитна организация WWF,  ви канят да се присъедините към седмото поредно издание на  глобалната инциатива Часът на Земята, което ще се проведе на 28 март  2015 г. събота, от 20,30 до 21,30 ч.

Обучение-кръгла маса "Ресурсно независими общности"

Местоположение: 
град Пловдив
Кога: 
събота 07/03/2015 - 10:00 to неделя 08/03/2015 - 15:00

ЕС "За Земята" Ви кани на обучение-кръгла маса на тема "Ресурсно независими общности" на 07 – 08 март 2015, в гр. Пловдив, Инкубатор.

Пасивна офис сграда изгради варненска компания

Кольо Орешков, управител на „3К” АД, представи Центъра за енергийни решения в кв. Аспарухово

Инженерингова компания в областта на енергетиката и екологията във Варна изгради Център за енергийни решения в кв. Аспарухово, до сградата на Бизнесинкубатора. Това е изцяло пасивна и енергийно независима офис сграда, построена върху земеделска земя, без достъп до електропреносната мрежа.

RECOMMEND_001
Проект RECOMMEND към програма INTERREG IVC е фокусиран върху предприятията, които се грижат за своят

(ОЦОСУР) стана официален партньор по проект RECOMMEND

проект RECOMMEND

Обществен Център за Околна Среда и Устойчиво развитие (ОЦОСУР) стана официален партньор по проект RECOMMEND, с финансовата пдокрепа на програма INTERREG IVC. Целта на проекта е да осигури на предприятията и публичните власти информация за инструменти и схеми за финансиране на нови екологични мерки в бизнес сектора, както и да представи добри практики за икономически ползи при прилагането на екологични мерки в малките и средни предприятия.

Страници