Еко туризъм

"Еко-лагер Езерец - 2018 записвания за участие"

Field of action: 
Местоположение: 
село Езерец, Община Шабла
Кога: 
петък 24/08/2018 - 10:00 to неделя 26/08/2018 - 18:00
To event remaining 2 days

Лятото напредва, а с него наближава времето и за Еко-лагери в Езерец. Бавно и устойчиво продължаваме мисията за изграждане на постоянен еко-лагер със сламена къща, компостни тоалетни и слънчеви бани, изграден с естествени материали и доброволчески труд, който да е постоянен терен за среща с природата и открито училище за природосъобразен начин на живот.

КАКВО СМЕ ВИ ПОДГОТВИЛИ ТАЗИ ГОДИНА?

Еко-лагер Езерец - дейности през 2017

Field of action: 
Местоположение: 
с. Езерец
Кога: 
петък 25/08/2017 - 9:30 to неделя 27/08/2017 - 16:30

Лятото напредва, а с него наближава времето и за ежегодните еко-лагери на ОЦОСУР в с. Езерец. Бавно и устойчиво продължаваме мисията за изграждане на постоянен еко-лагер със сламена къща, компостни тоалетни и слънчеви бани, изграден с естествени материали и доброволчески труд, който да е постоянен терен за среща с природата и открито училище за природосъобразен начин на живот.
Баните и тоалетните са построени, и ето, че дойде време да подготвим терена за изграждането на къщата!

За 8 поредно лято с. Езерец събира ентусиасти за еко живот

ezerec2017

Наближава краят на лятото, когато традиционно започват еко-лагерите на Обществения Център за Околна Среда и Устойчиво Развитие (ОЦОСУР) в с. Езерец, Шабленско. През 2017 г. организацията е предвидила два тридневни лагера, които ще обхванат познатите вече дейности по строителство с естествени материали, кулинария на открито, работилница за домашни сапуни и любимите вечери край огнището.

Еколагер – „Далеч от бетонния град“ - 2016

Field of action: 
Местоположение: 
с. Езерец Община Шабла
Кога: 
петък 26/08/2016 - 9:00 to неделя 28/08/2016 - 15:00

За пета година поред Обществен център за околна среда и устойчиво развитие /ОЦОСУР/ организира традиционният си летен лагер под мотото „Далеч от бетонния град“

Лагерите се организират в нашия Екоцентър разположен в едно от последните небетонирани населени места по българското Черноморие. В рамките на три дни участниците ще могат да придобият редица умения участвайки в дневните работилници за правене на хляб, изработване на домашни сапуни , направата на слънчева сушилня за плодове, строителни техни с глина и слама.